De onderneming
"De heer Meulepas is niet voor één gat te vangen. Van huis uit slager ging halverwege de jaren zeventig zijn grote wens in vervulling: samen met zijn echtgenote een boerderij met runderen, schapen en varkens runnen. Het optimisme ging zover dat de heer Meulepas zijn baan als chef slagerij in een supermarkt opzegde. Maar het echtpaar Meulepas kon het evenwel zonder neveninkomsten de laatste jaren nauwelijks nog bolwerken. Daarom besloten zij begin '93 om het boerenbedrijf te combineren met een eigen slagerij. Vlees verkopen uit eigen productie is een gedurfde aanpak in een plaats waar al diverse slagerijen zijn gevestigd. De kracht van Slagerij Meulepas ligt in de aantrekkelijke prijsstelling van het vlees - er is geen tussenhandel - gecombineerd met constante kwaliteit en smaak. De heer en mevrouw Meulepas voeren immers zelf het vee met voeder van constante samenstelling. In de slagerij werken zes mensen, die gewend zijn zelfstandig te werken.
De ondernemers
Het echtpaar Meulepas vormt, ondanks of juist dankzij veel tegenslag, een goed team. Ze spelen in op de trend van gezond eten en zijn samen creatief in het bedenken van steeds weer nieuwe ideeën. Een goede stimulans hierbij is het lidmaatschap van BCS, een studiegroep van slagerijen waarin ondernemers ervaringen en recepten uitwisselen. Dit alles maakt de heer en mevrouw Meulepas tot ambachtelijke en toch moderne ondernemers.